26.04.2024
Новини Оперативно

Голод, бруд: У Тернополі від п’яної мами забрали 4-річного хлопчика, у якого навіть не було свідоцтва про народження

Інспектори відділу зв’язків із громадськістю терміново вилучили хлопчика із сім’ї. Коли вони побачили, що творилося у квартирі на вулиці Микулинецькій, були шоковані. Дитина жила в антисанітарних умовах: брудний одяг та посуд, порожні пляшки, а також п’яна мама, яка навіть не змогла показати документи на дитину.

Вона пояснила це тим, що за 4 роки так і не встигла оформити свідоцтво про народження дитини.

“Днями, інспектори відділу зв’язків з громадськістю, спільно з соціальними працівниками та працівниками служби у справах дітей, відвідували сім’ї, які перебувають на контролі, через скрутне матеріальне становище, але одне повідомлення різко змінило їхні плани. Жінка звернулася на спецлінію 102 та повідомила, що співмешканець побив її та малолітнього сина. Інспектори патрульної поліції, соціальні працівники та працівники мобільної групи “Поліна” миттєво направились на допомогу за вказаною адресою на вул. Микулинецькій”, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські вирішили, що не можна залишати хлопчика в квартирі. Вони оформили всі необхідні документи для вилучення дитини і відвезли її до тернопільського центру соціальної реабілітації дітей.

Перейти до панелі інструментів