08.05.2024
Новини

На Тернопільщині роботодавці порушують трудове законодавство

На Тернопільщині роботодавці знову порушують трудове законодавство. У Тернополі виявили 4-ох роботодавців, які не оформили трудові відносини з жодним працівником. Один з них заявив, що продавці це не працівники, а його друзі, які допомагають торгувати у магазині. Про це повідомляють в Управління Держпраці у Тернопільській області.

За зверненням посадових осіб органу місцевого самоврядування інспекторами праці Управління Держпраці проведено позаплановий захід державного контролю у суб’єкта господарювання, який здійснює підприємницьку діяльність у торговому закладі міста Тернополя.

З’ясовано, що підприємець використовував працю 2 продавців без оформлення з ними трудових відносин. У своїх письмових поясненнях він повідомив, що продавцями є його сусідка та знайомий випускник вузу, які у нього не працюють, а лише упродовж кількох останніх днів допомагають здійснювати торгівлю у магазині.

Упродовж грудня за зверненнями посадових осіб органів місцевого самоврядування виявлено чотирьох суб’єктів підприємництва, які не оформили трудові відносини з 7 працівниками.
За використання незадекларованої праці до роботодавців вживаються заходи відповідно до наданих повноважень. Окрім того, розпорядчими документами їх зобов’язано узаконити трудові відносини з найманими працівниками.

 

Перейти до панелі інструментів