25.04.2024
Новини

В Бережанах є свій Сальвадор Далі

Тернопільщина відома своїми талантами. В Бережанах живе унікальний художник Олег Шупляк. Його роботи неодноразово показували не лише в Україні, але й закордоном, у Великобританії, Росії, Японії, Кореї, США, Данії та інших країнах. Проте, навіть здобувши світове визнання, він продовжує писати картини на старому горищі у Бережанах.

Про художника розповіли у спільноті “Українська діаспора світу”.

“Раніше працював вчителем малювання у рідному селі, тепер викладає у бережанській дитячій художній школі. Окрім того Олег входить до Спілки художників України, бере участь і влаштовує власні виставки в Україні та за її межами”, – йдеться у повідомленні.

Олег Шупляк свідомо обрав шлях художника-відлюдника, щоб не проміняти спокій та затишок рідного містечка на шум мегаполіса.

“Олег малює і у більш традиційних жанрах: асоціативного символізму, абстракціонізму, сюрреалізму; займається реставрацією та церковним розписом. Оптичні ілюзії – це лише частина творчого доробку художника. Однак, вона найбільше привертає увагу поціновувачів мистецтва”, – написали у спільноті.

Сьогодні є великий попит на двовзори Олега Шупляка. Йому весь час пропонують показати роботи на виставках, а також замовляють його твори.

Художника ви впізнаєте також за відомим логотипом до 200-річчя Тараса Шевченка. Він зустрічався по всій країні та за її межами.

Перейти до панелі інструментів