29.03.2024
Новини Промо

Як поєднати надійність, безпеку та естетику, обираючи покриття для підлоги

Міцне та стійке кварцвінілове покриття для підлоги донедавна застосовували здебільшого для промислових приміщень. Сьогодні ж кварцвінілову плитку часто використовують і для облаштування квартир. При правильному виборі вона може стати й оригінальним доповненням інтер’єру того чи іншого приміщення.

Вибір кварцвінілової плитки для підлоги повинен здійснюватися з урахуванням основних параметрів: розміру, товщини, фірми виробника, рівня зносостійкості і колірного оформлення.

Обираємо за розмірами і товщиною

Розміри плитки можуть істотно коливатися, а товщина становити від 1,6 до 3,2 мм.
Найпопулярніший розмір кварцової плитки – квадрати зі сторонами 30 або 60 см. З такими елементами найпростіше працювати, однак покриття виходить досить простим, без будь-яких складних малюнків і візерунків. Для тих, хто хоче створити незвичайний інтер’єр з використанням цього матеріалу, виробники пропонують прямокутну або трикутну плитку, за допомогою якої можна створити цікавіші малюнки.

Кварцвінілове покриття може мати різну товщину, яка зазвичай не перевищує 3,2 мм. У цьому разі матеріал зараховують до найвищого класу зносостійкості – 43-йому. Для звичайних квартир цього зазвичай буває забагато, оскільки в житлових приміщеннях матеріал не піддається тим навантаженням, на які він розрахований. Цілком достатньо буде використання матеріалу 23-43 класу зносостійкості, що характерно для плитки, товщина якої коливається у межах 2-2,5 мм.

Можливе використання і тоншої плитки. Проте тоді необхідно заздалегідь переконатися, що в приміщенні буде невисока прохідність, і підлогове покриття не буде піддавати ударам і іншим впливам, здатним його пошкодити.

Покриття підлоги як ексклюзивний елемент інтер’єру

При бажанні, можна розрізати плитку на криволінійні елементи. Цей процес повинен здійснюватися тільки на фабриці, оскільки вимагає застосування методу водяного різання. Звичайно, вартість такого покриття буде дещо вищою. Проте ексклюзивне покриття VINILAM виготовлене таким методом, виглядає надзвичайно гарно.

Безпека та витривалість підлоги

Існує й класифікація, покликана вказати на схильність плитки до стирання, в результаті постійного впливу. Є декілька категорій, кращою з яких визнана «Т». Саме цей вид плитки найчастіше можна зустріти на вітчизняному ринку. Серед характеристик цього виду варто відзначити високу стійкість не тільки до механічного впливу, але також і до хімічно активних речовин – кислот і лугів.

Чималу роль відіграють і показники горючості і димоутворювальної здатності матеріалу. Тут рекомендують віддати перевагу продукції, яка має наступну маркування – Г2 (показник вогнетривкості) та Д2 (рівень димоутворення). Для побутових умов це ідеальний варіант, оскільки придбання матеріалу з більш низькими показниками вважається просто недоцільним.

Що ж стосується зовнішнього вигляду, то тут все залежить виключно від індивідуальних уподобань господарів, а також інтер’єру приміщення. Можна віддати перевагу матеріалу, що імітує природні текстури або ж вибрати варіант з малюнком.

Перейти до панелі інструментів