29.03.2024
Новини Оперативно

Судитимуть депутата, який погрожував журналісту

Перед судом постане депутат Тернопільської обласної ради, який погрожував журналісту через допис у Фейсбуку. Якщо провину обранця доведуть, йому загрожує до трьох років ув’язнення, – повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.  

Під процесуальним керівництвом Бережанської окружної прокуратури завершено слідство щодо депутата Тернопільської обласної ради, підозрюваного в умисній погрозі насильством журналісту, у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 345-1 КК України).

У прокуратурі нагадують, що 7 квітня цього року депутат облради після опублікованого на сторінці друкованого видання у соціальній мережі Фейсбук допису про діяльність місцевої громадської організації, стосунок до якої має його дружина, вимагав у журналіста припинити поширення цієї інформації й відкрито погрожував застосуванням насильства щодо нього й іншого працівника редакції.

Завершено розслідування у справі, що здійснювали слідчі ВП №1 (м. Бережани) Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області. Наразі, відповідно до ст. 290 КПК України, сторона захисту ознайомлюється із матеріалами провадження, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду, – зазначають у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів