25.04.2024
Місто Новини

“40 грн за проїзд у тролейбусі”: тернополяни про проблему безготівкового розрахунку

Тернополяни знову скаржаться на проблеми із безготівковим розрахунком у громадському транспорті. Уже місяць містяни їздять маршрутками та тролейбусами за новими правилами. Проте система часто дає збій. Настільки, що іноді вигідніше взяти таксі.

Одна з прикрих історій сталася з Анною Кравець. Більше того, молода жінка каже, що історія зі збоями у валідаторі повторюється ледве не щодня.

“Їхала 13 маршруткою ввечері. Пробили проїзний, але чек про оплату не з‘явився (кошти на квитку є). Після чого водій кинув мені проїзний і сказав платити банківською. Дала банківську Райффайзен – «некоректна карта».

У результаті водій відкрив кришку корпусу валідатора, вийняв «пожований» чек про стягнення з проїзного квитка тривалого користування 9 грн. За деякий час прийшло смс про стягнення 10 грн з банківської картки.

Днями у 8-му тролейбусі чотири спроби зробила, щоб розрахуватися карткою «Райффайзен». Після 4-ох спроб вибивало «некоректна карта», а на другий день мені зняло 4 рази по 10 грн!

Тоді ж і придбала проїзний. Але ніт, з ними, як виявилось, теж трабли. Тобто один проїзд в тролейбусі мені вартував 40 грн, а сьогодні тринадцятим я їхала за 19 грн., слів нема”, – обурюється тернополянка.

Анна додає, що у міській раді такі ситуації спростовують і кажуть, що двічі оплатити ніяк неможливо. Але після кожної невдалої спроби водії повторюють операцію на валідаторі. Тож це в практиці цілком можливо.

Перейти до панелі інструментів