20.04.2024
Новини Оперативно

Тернополяни розповіли, що від сьогодні змінилось у маршрутках та тролейбусах

Як ми вже розповідали раніше, від сьогодні, 1 жовтня, у Тернополі починає діяти нова система «Єдиний квиток», яка дозволяє здійснювати пересадки у громадському транспорті без повторної оплати.

При цьому вартість проїзду буде 8, 9 та 10 гривень залежно від способу оплати.

Тернополяни уранці уже скористались громадським транспортом та розповіли свої перші враження про нову систему оплати.

Тернополянка Галина, яка вранці їхала у тролейбусі №10 з вулиці Крушельницької до вул. Коновальця, розповіла про зміни у громадському транспорті. Зокрема, вона заплатила за проїзд 8 грн за тарифом “Загальний”. На квитку дійсно вказано, що термін пересадки складає 30 хвилин.

У самому тролейбусі було жваве обговорення нової системи. Зокрема, кондуктор тролейбуса сказала, що безкоштовну пересадку можна здійснювати лише з тролейбуса у тролейбус, або з маршрутки у маршрутку.

Інші пасажири розповідали, що деякі люди зранку у маршрутці не були готовими до безготівкового проїзду, тож водій брав готівкою.

Інша пасажирка Ольга, яка зранку уже встигла двічі “проїхатись” у маршрутці, підтвердила цю інформацію. За її словами, водії беруть готівку, тому що люди не готові до безготівкового проїзду, не встигли виробити карти.

Водій, який спілкувався з кимось по телефону, сказав: “Так, поки беремо, а що я маю виганяти людей з маршрутки?”.

Так що поки нова система “Єдиний квиток” діє лише вибірково. Можливо, і водіям транспорту і тернополянам потрібен перехідний період для впровадження по-справжньому безготівкового проїзду.

Перейти до панелі інструментів