19.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині “накрили” посадовців, які “кришували” директорів лісгоспів. Відео

На Тернопільщині на гарячому упіймали двох посадовців. Серед них керівник одного із державних підприємств та один із заступників начальника Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області. Під час обшуків удома та на робочих місцях у них вилучили 90 тис доларів. Тепер їм загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна. Про це сьогодні повідомили у ДБР. 

Зловмисники систематично вимагали хабарі у керівників лісгоспів. Кожен з них щомісяця передавав 1,5 тисячі доларів США та певну кількість талонів на пальне за безперешкодну діяльність на посадах та уникнення тиску з боку правоохоронних органів.

Отримані кошти розподілялись між посадовцями обласних підрозділів Державного агентства лісових ресурсів та Департаменту стратегічних розслідувань.

“Під час передачі чергового траншу в розмірі 5 тис. доларів США затримано керівника одного із державних підприємств та одного із заступників начальника Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області.

Затримані підозрюються в одержанні неправомірної вигоди групою осіб, у тому числі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України)”, – йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчі дії. До суду скеровано клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте затримані зможуть вийти під заставу у розмірі 713 тис. 700 гривень кожному.

 

Перейти до панелі інструментів