24.04.2024
Новини Оперативно

Заручники, погрози та стрілянина на весіллі: що насправді відбулося на Теребовлянщині. Відео

Заручники, погрози та стрілянина під час весілля. Саме за такою легендою відбулися спільні навчання правоохоронців, рятувальників та медиків. Важливість таких заходів важко переоцінити, – кажуть організатори. Адже теорія – це добре, а на практиці іноді можуть розгубитися й найдосвідченіші. 

Згідно вигаданої ситуації, вимоги терориста виконали, але це його не спинило – він поранив частину гостей. На місце злочину виїжджали група спецпризначенців, перемовники, три бригади екстреної швидкої допомоги та рятувальники служби надзвичайних ситуацій.

“Закінчилося захоплення стріляниною в автобусі і бійці спецпідрозділу швидкого реагування, застосовуючи сльозогінний газ, нейтралізували терориста. Працівники поліції, які виїхали на місце події, забезпечували громадський порядок, а пожежники стежили за тим, аби автобус не почав горіти”, – йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Тернопільщини.

Після цього пораненим медики-студенти почали надавати допомогу.

“Кожен виконував своє завдання, каже організатор змагань Арсен Гудима. За звання кращих змагалося 11 команд парамедиків зі всієї України.

Згідно сценарію, усі поранення вогнепальні і в різні ділянки тіла, а тому студенти-парамедики повинні вміти працювати в екстрених ситуаціях та приймати відповідні рішення. За діями кожної служби стежили кваліфіковані судді – експерти у своїх галузях”, – інформують у поліції.

Роботу силовиків оцінював Руслан Аббасов – директор Міжнародної Конфедерації Практичної стрільби в Україні. Він наголосив, що схожі навчання мають проводитися частіше, аби в реальному житті надзвичайні ситуації проходили з мінімальними втратами.

“Навчання були максимально наближені до реальних. Під час таких навчань всі служби вчаться взаємодіяти і усвідомлюють хто за що відповідає і як діяти в тій чи іншій ситуації. Тільки взаємодія, координація і виконання своїх обов’язків приводить до позитивних результатів. Це ми побачили в надзвичайній ситуації, яка була організована”.

Перейти до панелі інструментів