23.04.2024
Новини Промо

Шкідливі звички водіїв, що вбивають авто

Шкідливі звички є у багатьох із нас. Іноді вони шкодять власному здоров’ю, інколи –  навколишньому середовищу, але є й такі, що вбивають автомобіль. Та позбутися їх дуже легко – достатньо просто про них знати і так більше не робити.

  1. Їзда на неправильних обертах. Рух на надто низьких чи дуже високих обертах дуже навантажує двигун і може витрачати забагато палива.
  2. Рух з місця з вивернутими колесами. Шарніри приводу передніх коліс дуже погано реагують на енергійний старт з вивернутим кермом. Це може влетіти вам в копієчку. Коли потрібно починати рух саме з такого положення, уникайте різких рухів педалі зчеплення та акселератора.
  3. Не варто починати рух, коли машина котиться назад. Потрібно спершу зупинитися, а потім уже включати необхідну передачу. Коли машина котиться назад, зчеплення і коробка передач дуже сильно навантужуються, а деякі “автомати” ламаються уже після декількох таких вправ.
  4. Не витискайте педаль зчеплення дарма. Експерти https://ukr-prokat.com/blog/shkidlyvi-zvychky-vodiyiv.html пишуть, що звичка стояти на світлофорі із включеною передачею негативно відіб’ється на технічному стані вашого авто.
  5. Дії в морозну погоду. Якщо на вулиці мороз, не можна відразу навантажувати авто. І мова не тільки про прогрівання двигуна (це і так всім відомо), потрібно також прогріти коробку і вузли підвіски. Амортизатори і з’єднання підвіски оптимально прогріються, якщо перші два-три кілометри ви будете їхати помалу.
  6. Не відкладайте на потім ремонт. Якщо ви підозрюєте, що вашому автомобілю потрібен ремонт, не відкладайте на потім. Це може провокувати надмірне зношування інших деталей, навіть тих, які в принципі не мають зношуватись. Тоді ремонт обійдеться значно дорожче.

Ці, здавалось би, прості дії зекономлять вам тисячі гривень, які потрібні для ремонту авто.

Перейти до панелі інструментів