19.03.2024
Новини

На початку жовтня до Тернополя несподівано завітає «бабине літо»

Наприкінці вересня погода на Тернопільщині очікується дуже примхлива, з коливаннями температури від +18°С до +8°С. Проте початок жовтня несподівано потішить поверненням «бабиного літа».

В кінці вересня в Тернополі очікуються «температурні гойдалки»

Після дощів, які пройдуть на Тернопільщині на початку останньої декади вересня, з 25 числа прогнозується припинення опадів. Проте збережеться висока вологість повітря: від 85% до 98%. Під впливом теплого атлантичного фронту в денні часи повітря прогріватиметься до +15°С – +18°С, хоча ночі залишатимуться прохолодними: температура становитиме до +7°С. За прогнозами синоптиків Мета, в останні 2 дні вересня в Тернополі слід чекати суттєвого зниження денної температури: покажчики зміняться одразу на 10 градусів: з +18°С до +8°С, відповідно вночі теж буде прохолодніше: +4°С – +5°С.

По області при проясненнях на грунті можливі заморозки до -1°С. При щільній хмарності ймовірність заморозків значно зменшується. В нічні та вранішні часи обставини на шляхах Тернопільщини ускладнюють тумани.

Початок жовтня потішить Тернопільщину теплими днями

Вже з 1 жовтня на Тернопільщину завітає відлуння минулого літа. По області встановиться лагідна погода: хмари лише тимчасово з’являтимуться на небі, та не заважатимуть сонцю прогрівати повітря до +18°С. Звичайно, ночі будуть менш комфортними, температура становитиме близько +10°С. Така відносно тепла, без опадів погода прогнозується на весь перший тиждень жовтня. Після 7 числа середньоденна температура почне потроху знижуватись.

Перейти до панелі інструментів