29.03.2024
Новини Файні люди

“Такого ставлення не згадаємо за роки”: тернополяни про ДТП та допомогу поліції

Молода генерація правоохоронців геть інша. Це підтверджують певні конкретні ситуації, в які, зокрема, потрапляли й тернополяни. 

Наталія і Костянтин саме поверталися із відрядження, коли з ними трапився дуже неприємний випадок, який міг призвести до жахливих наслідків. Справа у тому, що на автошляху Миколаїв-Нова Одеса колесо їхньої вантажівки потрапляє у яму, ламається “електроніка” у машині.

“Машина не заводиться, задні вогні не горять, ми залишаємося самі-самісінькі на темній трасі. Найстрашніше – це була думка, що нас і нашого авто не видно у темряві, а ззаду у нас може хтось в’їхати”, – каже пані Наталія.

“Але тут по зустрічній їде поліцейський патруль. Вони розвертаються, під’їжджають до нас, питають, у чому справа. Висварили нас за те, що у нас не було жилетів та аварійного знака, але дали нам усе це зі своєї машини. Був дощ, ніч, темрява. Тут поліцейські вирішують, що авто потрібно забрати з дороги. Зупиняють декілька автомобілів, і ми усі разом відкочуємо його на обочину дороги”, – додає її чоловік Костянтин.

Далі поліціянти запропонували їм поїхати у готель відпочити, адже у машині вночі можна замерзнути. До того ж – увесь вечір ішов дощ.

“Поліція встановила обмежувальні знаки і  всю ніч ніби “охороняла” наше авто. Це убезпечило і інших учасників дорожнього руху. Вранці приїхав майстер, зремонтував машину і ми спокійно доїхали додому, до Тернополя”

“Хочемо подякувати поліції Миколаєва, зокрема 511-му корвету миколаївської бригади (скромні поліцейські – хлопець та дівчина – не захотіли називати своїх прізвищ) за людяність і допомогу і складній ситуації. Ми розуміємо, що це ваша робота, але такого ставлення за роки ми не можемо згадати”, – додає розчулена Наталія.

Та це не єдиний хороший випадок, що трапився на дорозі на півдні України

Ще одна схожа ситуація трапилася з кременчанами, коли вони їхали на відпочинок на Херсонщину. Про пригоду та допомогу правоохоронців розповіла Ольга.

“Ми їхали у Залізний Порт. Вперше пробили колесо ще на Хмельниччині, кілометрів за 150 від дому. Поставили запаску. Вдруге влетіли в яму на Миколаївщині, неподалік Южноукраїнська. Повернулися у місто. Було близько 5.00 ранку, усі СТО зачинені. Тож ми вирішили просити допомоги у поліцейському відділку, який був розташований поруч”, – згадує Ольга.

“Місцеві поліцейські позичили нам свою “запаску”, аби ми могли доїхати до СТО. Провели нас. Аби було менше навантаження на пошкоджене авто, нашу малечу (з нами було троє дітей) забрали у поліцейську машину”, – сказала вона.

“Люб’язно до нас поставилися й майстри, що ремонтували запаску та колесо. Ще б пак, ми ж приїхали у супроводі поліцейського екіпажу”, – жартує Ольга.

Зараз ця історія викликає посмішку. Проте, тоді кременчанам було не до сміху. Вони досі вдячні своїм рятівникам за допомогу.

Перейти до панелі інструментів