19.03.2024
Здоров’я Новини Оперативно

Хто завтра піде до школи на Тернопільщині, а хто ні

Дитячі садочки та початкову школу не закриватимуть. Малеча повинна бути максимально охоплена освітнім процесом, – переконаний Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. У середньої і старшої ж шкіл від завтра навчання он-лайн. Відповідні зміни прийняті в постанову Уряду №1236. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко за результатами засідання Кабінету Міністрів.

“Маленькі діти мають бути максимально залучені в освітній процес, для цього їм треба займатись із викладачами офлайн, тобто відвідувати навчальний заклад. Ми пом’якшуємо вимоги до карантинних обмежень та дозволяємо дитячим садочкам та початковій школі працювати незалежно від рівня епіднебепеки. При цьому ми закликаємо викладачів зробити свідомий вибір та вакцинуватись від COVID-19. Адже якщо в закладі розпочнеться спалах – він буде закритий”, – повідомив Віктор Ляшко.

Міністр також додав, що спільна відповідальність освітян та батьків — створити безпечний освітній простір у закладах освіти та наголосив на необхідності вакцинації.

У закритих просторах як школи, дитсадки, університети, COVID-19 може поширюватись значно швидше. Це створює небезпеку для дітей, освітян та батьків, які можуть передавати коронавірус один одному і поширювати його.

Після виконання протокольного доручення Уряду від 22 вересня та розробки відповідної нормативної бази до роботи в сфері освіти допускатимуть лише вакцинованих працівників.

Перейти до панелі інструментів