26.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині обкрадали пенсіонерів, використовуючи дітей

28 тис грн поцупили у пенсіонерки із Бучаччини. У злочинну схему втягнули дітей. Неповнолітніх використовували для відволікання уваги потенційної жертви. Завдяки пильності та небайдужості сусідів постраждалої, зловмисників вдалося затримати. Їм загрожує до шести років позбавлення волі, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільщини.

“Потерпіла навіть не здогадувалася про злочин, але сусіди, побачивши групу осіб ромської національності, які виходять з будинку, повідомили її сина та викликали поліцію.

За словами начальника сектору кримінальної поліції відділення поліції №2 (м. Бучач) Івана Стойківа, четверо невідомих жінок разом з двома малолітніми дітьми та водієм їздили селом Монастириської територіальної громади під приводом купівлі-продажу товарів”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисники увійшли до будинку. Господині сказали, що дитині погано і попросили про допомогу. Жінка навіть не зауважила, що одна із гостей зайшла в сусідню кімнату. Незнайомки витягнули з сховку усі заощадження. Зникнення грошей виявив син потерпілої й лише після того, як сусіди викликали поліцію та його.

“Очевидці змогли описати осіб і вказали марку автомобіля та запам’ятали частину номера. Про невідомих розшуківці Бучаччини попередили колег із сусідніх районів.

Піймали підозрюваних в Тернополі. Усі вони жителі Дніпропетровської області. Одну з жінок затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Їй інкримінують ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу”, – зазначають у поліції.

 

Перейти до панелі інструментів