25.04.2024
Новини Оперативно

Як змагатися з дівчинкою-феноменом відчули кременецькі лижниці

Як це – змагатися з дівчинкою-феноменом сьогодні відчули наймолодші кременецькі лижниці. І, хоча вікова категорія у юних спортсменок однакова, про загальну фізичну підготовку цього не можна сказати.

Сьогодні на комплексі Кременецьких лижних трамплінів відбувся відкритий турнір Тернопільської області зі стрибків на лижах з трампліна. Захід присвячений пам’яті відомого польського поета Юліуша Словацького та з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

У змаганнях взяли участь команди з міст Кременець, Київ та смт. Ворохта, Верховина. Турнір проходив у 7-ми вікових групах на трамплінах К 15, К 30, К 40.

Серед інших змагалися й дівчатка. Відомій рекордсменці Ніколь Князєвій дещо поступилася 10-річна кременчанка Оленка Цибульська, яка показала хороший результат і здобула почесне 2 місце. 3-тю сходинку на п’єдесталі між собою розділили Анастасія Щирба і Дарина Герасимюк .

По закінченню заходу урочисте нагородження переможців та учасників відбулося в обласному літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького.

Довідка:

Ніколь Князєва підтягується на поперечині 2800 разів за дві години та ще 5 тисяч може відтиснутись від підлоги за той же час. А ще стає в гімнастичний місток, тримаючи за спиною більшу за власну вагу гирю, і з такою ж легкістю може піднятись з цього положення у вихідну стійку. Всі ці і ще приблизно тридцять подібних спортивних досягнень киянки Ніколь Князєвої офіційно зареєстровані як національні та світові рекорди, яких ще ніхто у світі не робив і, швидше за все, не зможе повторити.

 

Перейти до панелі інструментів