25.04.2024
Культура Мандри Новини

Що святкують у Бучацькій громаді уже другий день

Театралізоване дійство, виступи місцевих та відомих гуртів, фаєр-шоу та унікальні майстер-класи. Усе це можна побачити, завітавши на “Свято замків”, яке триває у Бучацькій громаді уже другий день.

“Виявляється, ми живемо на унікальній території, цікавій, великій, дивовижній. Тут є де мандрувати й робити неймовірні відкриття.

Замки. Їх на Бучаччині багато. Але вони й досі залишаються незнаними, нерозкритими й недоступними широкому загалу.

Ви лиш усвідомте, якими скарбами наділила нас доля. Так, потрібні відповідна інфраструктура, кошти на реставрацію, реклама, але найперше – повернення їх із забуття.

Тому запрошуємо усіх 18 та 19 вересня на “Свято замків”. Прийдіть, аби доторкнутися до нашої історії. Завітайте сюди, аби збудувати майбутнє”, – закликають у Бучацькій громаді.

Стартувало дійство учора, 18 вересня, у Бучацькій фортеці. На початку гостей чекав виступ інструментального ансамблю “Опус”. Опісля цього – театралізоване дійство “На замковій горі”, виступ лауреатки Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені братів Лепких Лесі Горлицької

З нетерпінням гості свята чекали на виступ колективу “Тріода”, а потім на неймовірне вогняне шоу.

Також під час святкування проводять майстер-класи з традиційних українських ремесел, діють виставки живопису та декоративно-ужиткового мистецтва “Бучаччина крізь серпанок століть”, рекламно-презентаційна “Бучаччина туристична” та дегустації напоїв та страв.

Хто не встиг побувати на гуляннях учора, має нагоду сьогодні відвідати Підзамочок. Там о 15.00 урочисте відкриття дійства. Пізніше виступ аматорських колективів Бучацької громади;

Як і до Бучача у Підзамочок запросили відомого виконавця, заслуженого артиста України Володимира Вермінського, молодь розважатиме гурт “NotBad Cover Band”. На завершення вечора виступ Ольги Монастирської.

Перейти до панелі інструментів