20.04.2024
Новини Промо

Оксамитовий сезон у Туреччині: як, де і скільки

Багато тернополян їздять відпочивати у Туреччину влітку. Справді, не секрет, що відпочинок у цій країні зазвичай обходиться дешевше, ніж в Україні. А що ж робити восени? Як з погодою в Туреччині у вересні, жовтні чи листопаді?

Ми підготували короткий гайд для тернополян та жителів інших областей України, які планують вирушити в Туреччину під час так званого оксамитового сезону.

Засмага

Є чутки, що засмага восени у Туреччині має оксамитовий відтінок. Отримати сонячні опіки в цей період на турецьких курортах – то треба дуже постаратися. Засмага лягає рівно, легко та має приємний бронзовий відтінок. І вам не доведеться мастити свою шкіру потужними засобами від сонця, як, наприклад, в Єгипті улітку.

Температура повітря та води

У вересні моря на півдні ще теплі, температура води досягає позначки +23-25 ° С. Температура повітря може знижуватися до +23° С, але це швидше виняток з правил. На момент написання цієї статті температура повітря становила 26 градусів.

У жовтні до другої половини місяця на турецьких курортах практично безвітряно та сонячно. Температура дещо знижується, але купатися все ж можна. Правда, потім потрібно буде загорнутися у пляжний рушник.

Якщо ви вирішили вирушити на море в листопаді, краще вибрати середземноморські курорти. В останній місяць осені купатися в морі вже прохолодно, а температура повітря досягає 16-19 градусів за Цельсієм. Краще прогулюватись старовинними містами країни, тому що засмагати вже не вийде.

Ціни

Це найприємніша частина нашого матеріалу. Згідно сайту https://hittravel.com.ua/tury-po-krayinah/yegypet/, ціни на одного стартують від 5600 за одну людину. При цьому виліт здійснюється зі Львова, що досить зручно та безпроблемно для тернополян. А якщо вам пощастить потрапити на так звану “гарячу” путівку, то буде ще дешевше.

Ось ще 10 причин, чому потрібно вирушити у Туреччину восени:

  1. клімат (не спекотно, але й не холодно);
  2. якісний сервіс;
  3. різноманітність готелів;
  4. розвинута інфраструктура для дітей;
  5. розваги;
  6. шопінг;
  7. низькі ціни;
  8. чисте море;
  9. велика кількість історичних місць;
  10. турецька кухня.

Відправившись в Туреччину восени, ви не прогадаєте. І навіть якщо ви не встигли замовити путівку наперед, не засмучуйтесь. Тури зараз доступні для кожного. Курорти Середземного моря доведуть, що відпочинок восени зовсім не гірше, ніж улітку. А вартість путівки є значною перевагою для кожного.

Перейти до панелі інструментів