26.04.2024
Новини Промо

Різновиди утеплювачів для костюмів Норфін

Ватяні штани і валянки – це основний одяг для риболовлі та полювання, який використовувався 10 років тому. Якщо врахувати всі переваги і недоліки цих матеріалів, можна сказати, що вони абсолютно не підходять для активного полювання та риболовлі під час дощу.

Утеплювачі для зимового одягу

Справа в тому, що вата дуже швидко промокає, тому не утримує тепло під час сильного снігу, дощу. Використовуються інші варіанти утеплювачів. Найбільш популярними при виготовленні зимового одягу є штучні наповнювачі.

Поширені наповнювачі для зимового одягу:

  • Синтепон
  • Тінсулейт
  • Холофайбер
  • Гусячий пух

Синтепон – це штучний матеріал з невеликою вагою, але максимальна температура, при якій дозволено його використовувати до -20 градусів. Тому він не підходить для сильних морозів.

Тінсулейт – це тонкі волокна, які добре утримують тепло. Костюми легкі, тонкі, не деформуються при пранні. Утеплювач виготовлений зі штучного матеріалу, це тонкі волокна стиснуті в пружини.

Thinsulate

Часто для утеплення використовують холофайбер, ізософт. Це також синтетика, яка виконана у вигляді пружинок, спіралей або кульок. Завдяки таким формам утеплювача, він добре зберігає форму.

Гусячий пух вважається одним з найкращих, так як добре захищає від морозів. Але основний недолік – це довга сушка. Утеплювач моментально вбирає вологу, стає холодним, мокрим і збивається в грудки.

Ці матеріали вважаються стандартними при виготовленні зимового одягу, однак їх не використовують під час пошиття спеціального одягу для полювання, риболовлі, і проведення часу в умовах холодної зими. Для цих цілей використовують інноваційні технології. Основна вимога до утеплювача для костюма для зимової риболовлі, полювання – це мати невелику вагу, низьку гігроскопічність, тобто здатність вбирати вологу, хороші експлуатаційні характеристики.

Характеристика костюмів Норфін з утеплювачем THERMO GUARD

В зимових костюмах Norfin, які можна знайти на сайті norfin.com.ua, в якості утеплювачу використовують THERMO GUARD. Це штучне волокно з поліестеру, яке представляє собою синтетичний утеплювач. В якості сировини використовують мікроволокна, які відрізняються пористою структурою. Завдяки цьому вони утримують тепло, не вбирають вологу, не викликають алергічних реакцій.

В лінійці Norfin є кілька костюмів з утеплювачем THERMO GUARD. Їх полюбили рибалки та мисливці завдяки повітропроникності, хорошій здатносності утримувати тепло. Наповнювач легко прати, він не потребує особливого догляду. Це універсальний костюм, яка підійде як для рибалок, так і для активного способу життя, шанувальників снігоходів, активних ігор.

Перелік костюмів Norfin з утеплювачем THERMO GUARD:

  • Norfin Element
  • Norfin Arctic
  • Norfin Thermal Guard
  • Norfin Active

hollofilДозволено використовувати цей утеплювач при температурі до -35 градусів. Для активного відпочинку рекомендовано використовувати утеплювач hollofil, так як порожнечі між волокнами дозволяють зробити шар утеплювача максимально тонким. Це не перешкоджає активному відпочинку, катанню на лижах і снігоходах.

Характеристика костюмів Норфін з утеплювачем hollofil

В зимових костюмах Norfin, розрахованих на сильні морози, використовується інноваційний утеплювач hollofil. Це синтетичний матеріал, який виготовлений з волокон, що містять чотири отвори. Завдяки отворам в волокнах, вони дуже довго зберігають тепло. В вузьких тунелях, в середині волокон, застрягає повітря, нікуди не виходить. Це волокна з поліефіру з порожньою структурою, які нагадують трубки.

Костюми Норфін з утеплювачем hollofil:

  • Norfin Extreme розрахований на погоду до -40 градусів, відмінно підходить як для риболовлі, так і полювання. Це один з найкращих варіантів для холодної пори року, активного проведення часу. Костюм відрізняється високою водонепроникністю, яка становить 12 000 мм. Має високу паропроникність, яка становить 8000. Це інноваційна розробка для активних людей, які люблять відпочивати на сильному холоді й морозі до -45 градусів.
  • Norfin Atlantis розрахований на експлуатацію при температурі -45 градусів, і також наповнений утеплювачем hollofil. На відміну від попереднього варіанту, у нього невисока дихаюча здатність, але достатня водопроникність. Цей варіант більше підходить для проведення часу з мінімальними фізичними навантаженнями.
  • Norfin Hunting Trapper Wind – це костюм для зимового полювання, який відрізняє інноваційна верхня тканина, яка є повністю безшумною. Утеплювач – hollofil, костюм можна використовувати при температурі до -20 градусів.

В лінійці Norfin такий наповнювач використовують при виготовленні костюмів, розрахованих на температуру до -45 градусів.

Перейти до панелі інструментів