29.03.2024
Новини Оперативно

Підозрювану у вбивстві іноземного студента залишили під вартою

Тернопільський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги захисників підозрюваної на ухвалу слідчого судді від 12 серпня 2021 року. Даною ухвалою Соломію Т. було залишено під вартою до 8 жовтня 2021 року. Про це інформує прес-служба суду.

Адвокати просили пом’якшити їй запобіжний захід. Слідчий суддя частково задовільним клопотання законного представника дівчини, зменшивши розмір застави 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Це 227 тисяч гривень.

Адвокати просили застосувати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, зобов’язавши її постійно носити електронний засіб контролю.

Прокурор заперечив проти задоволення апеляційних скарг, підкресливши, що Соломія Т. обґрунтовано підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину – в убивстві іноземного студента (ч.1 ст. 115 КК України). І хоча в суді першої інстанції вже почався розгляд даного кримінального провадження, це не зменшує ризики, зокрема, переховуватись від суду та впливати на свідків.

За результатом судового розгляду колегія суддів Тернопільського апеляційного суду подані апеляційні скарги залишила без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін.

Довідка: санкція ч.1 ст. 115 КК України передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

Перейти до панелі інструментів