19.04.2024
Новини Розслідування

Перед єдиним українським храмом у Почаєві побудували автомийку

На Тернопільщині у місті Почаїв відкрили нову автомийку. За цікавим збігом земельну ділянку під неї виділили перед єдиним у місті храмом Православної Церкви України.

Тому тепер єдину українську церкву, яка і без того знаходиться на околиці міста, зовсім не розгледіти – від огляду її затулятиме мийка. А богослужіння у храмі лунатимуть навперебій із шумом та музикою автомобільної мийки.

Це не перший випадок, пов’язаний з цією спорудою. Релігійна громада церкви разом із храмом Святого Миколая була заснована у 1993 році, але тоді її перереєстрували на УПЦ Московского патріархату. З 1998 довгі роки парафіяни добивалися від місцевої влади виділення землі під будівництво нової культової споруди. Лише через багато років земельну ділянку під храм виділили, але на околиці, за автозаправкою.

Церква Московського патріархату ж має значно більші преференції у місцевої влади. Наприклад, монстир Почаївської лаври УПЦ МП за роки незалежності отримав в межах міста більше 50 гектарів землі та 7!!! житлових будинків. А нещодавно монастир отримав колишнє приміщення поліції, згодом – відсудив деякі будівлі у лікарні.

Згідно чуток, Почаївська лавра планує виселити з-під своїх стін і міську раду.

Перейти до панелі інструментів