26.04.2024
Новини Оперативно

Громаді на Тернопільщині повернули землю вартістю 14 млн грн

Угринівській сільській раді повернули 20 га землі вартістю 14 млн грн. Таке рішення суд прийняв після доводів прокурорів. ГО “Садове товариство “Господар”, яке орендувало ділянку, використовувало її не за призначенням, земельного податку не платило. Про це повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

“Завдяки принциповій позиції Теребовлянської окружної прокуратури територіальній громаді на Підгаєччині повернуто земельну ділянку площею 20 га вартістю 14 млн грн. Державним реєстратором прав на нерухоме майно зареєстровано право комунальної власності територіальної громади на зазначену земельну ділянку.

Теребовлянською окружною прокуратурою встановлено, що впродовж тривалого часу ГО «Садове товариство «Господар» використовувало 20 га землі не за призначенням та не сплачувало земельного податку. Господарський суд задовольнив позов прокуратури в інтересах держави в особі Угринівської сільської ради про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею 20 га вартістю 14 млн грн.”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів