16.04.2024
Культура Новини

Лише двоє тернополян отримали відзнаку Міжнародного літературного конкурсу

Лише двоє представників Тернопільщини отримали визнання та відзнаки на Міжнародному літературному конкурсі “Коронація слова”. Дипломантом стала Мирослава Ярмуш з твором “Соломія Крушельницька”. Спецвідзнаку за один з кращих історико-патріотичних творів отримав шумчанин Сергій Синюк. Про це повідомляють у цьогорічних підсумках конкурсу. 

Мирослава Ярмуш

 

Сергій Синюк

“Коронація слова” провела День Коронації у рамках Kyiv Book Art Fest у виставковому центрі “АККО Інтернешнл”. Також відбулася офлайн-церемонія нагородження переможців Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»-2021 у номінаціях «П’єси» і “Кіносценарії”,- йдеться у повідомленні.

Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова» проводять уже 21 рік. Він один з найпрестижніших українських конкурсів, який у царині романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей відкрив понад 1000 нових імен.

Головна мета конкурсу – підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу кіно й театру. І як наслідок, наповнення українського ринку повнокровною конкурентноспроможною літературою, а кіно й театру якісними фільмами і п’єсами.

Перейти до панелі інструментів