26.04.2024
Аналітика Новини

Нинішнім 40-річним пенсія не “світить”, – міністр фінансів

Якщо в недержавному фонді немає накопичень, то розраховувати на пенсію взагалі не варто. Про це міністр фінансів Сергій Марченко заявив  інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Має бути етапність, ми не можемо відразу піти й роздати кошти недержавним пенсійним фондам, це неприйнятно. Тож на початку залучатимемо державну накопичувальну інституцію: державний пенсійний фонд чи державну керуючу компанію. До того ж на початковому етапі в нас небагато інструментів для вкладень – це можуть бути ОВДП”, – сказав він.

У міністерстві вважають, що солідарна пенсія повинна бути разом із накопичувальною. І якщо у вас в НПФ немає накопичень, то не варто розраховувати на пенсію.

Кількість працюючих скорочується, а кількість пенсіонерів – зростає

Про ці сумні темпи старіння населення ми знали уже давно. Проте інформація про те, що сорокалітні люди не зможуть розраховувати у свій час хоча би на мінімальну пенсію – це нонсенс.

“Мені сорокалітньому на пенсію за нинішніх умов розраховувати не варто. Тоді два варіанти – або я сам шукаю можливості й відкладаю через НПФ, або створюються умови таких накопичень для всіх громадян. Це потягне фіскальні втрати бюджету, і це всі мають розуміти”, – сказав Марченко.

Перейти до панелі інструментів