29.03.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині затримали липових роботодавців

На Тернопільщині затримали липових роботодавців. Зловмисники ошукали маже 200 людей на суму 1,5 млн грн. За скоєне вони можуть отримати покарання до 12-ти років в’язниці з конфіскацією майна. Про викриття повідомляють в поліції Тернопільщини. 

До групи шахраїв входили п’ятеро осіб,. Двоє організаторів – подружжя з Тернополя та троє виконавців. Зловмисники обдурили 192 особи і привласнили півтора мільйона гривень.

Організатори створили кілька юридичних компаній для надання посередницьких послуг із працевлаштування за кордоном. У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що ліцензії на такий вид діяльності фірми не мали.

“Викрили злочинну діяльність зловмисників співробітники Департаменту міграційної поліції спільно зі слідчими ГСУ Нацполіції та працівниками поліції Тернопільщини. Заходи відбувалися за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та вилучили речові докази, які підтверджують їхню злочинну діяльність.

Наразі чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12-ти років з конфіскацією майна.

На теперішній час вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів