17.04.2024
Новини Оперативно

Учорашня негода наробила чимало лиха на Тернопільщині

Учорашня негода наробила чимало лиха на Тернопільщині. Затоплені господарства, знесений місток, повалені дерева. Це ще не увесь перелік наслідків зливи. Відтак, цієї ночі у рятувальників області було чимало роботи, – повідомляють в ГУ ДСНСУ Тернопільщини. 

“Ввечері, 5 серпня внаслідок грози, що пройшла Тернопільщиною та супроводжувалась сильними вітром й дощем, станом на 21:30 в області зафіксовано низку негативних наслідків. Для їх ліквідації залучено рятувальників.

Зокрема, о 20:18 черговий караул 8-ї державної пожежно-рятувальної частини 4-го державного пожежно-рятувального загону залучався для відкачування води на вул. Петлюри, 44 в м.Борщів, де відбулось підтоплення приватного домогосподарства з житловим будинком та літньою кухнею.

Також підтоплено насосну станцію в м.Борщів на вул.Верхратського, 31. На місці події працював черговий караул 8-ї державної пожежно-рятувальної частини 4-го державного пожежно-рятувального загону.

На вул. Староборщівська, 48 в м.Борщів потоком дощової води змило пішохідну дерев’яну кладку. Підтоплені приватний гараж та автомобіль. На місце події о 21:15 залучався резервний караул 8-ї державної пожежно-рятувальної частини 4-го державного пожежно-рятувального загону.
Внаслідок негоди від електропостачання відключено 5-ть населених пунктів Борщівської територіальної громади та частково м.Борщів.

О 21:02 черговий караул 15-ї державної пожежно-рятувальної частини 4-го державного пожежно-рятувального загону залучався для відкачування води з підтопленого підвалу приватного житлового будинку на вул.Лисенка, 2 в м.Заліщики.

При в’їзді в м.Зборів неподалік автозаправки «WOG» на проїжджу частину дороги впало два дерева. На місце події направлено черговий караул 17-ї державної пожежно-рятувальної частини 2-го державного пожежно-рятувального загону.

Місцева пожежна команда с.Більче-Золоте залучена для відкачування води з приватних житлових будинків на вул. Замулівка в с.Більче-Золоте Більче-Золотецької ТГ Чортківського району.

На автодорозі М 09 «Тернопіль – Львів – Рава-Руська» від повороту на с.Вільшанка до с.Озерна Озернянської ТГ відбулось падіння дерев по обидва напрямки руху. Повідомлено ТОВ «ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР», що обслуговує дану ділянку дороги. Автомобільний рух забезпечений”, – інформують у ГУ ДСНСУ.

Нагадаємо, про небезпеку через негоду тернополян попереджали ще вчора.

Перейти до панелі інструментів