18.04.2024
Новини Розслідування

“Жоден тернополянин не відмовився від путівки в Туреччину”, – коментар власниці турагенції

Курортна Туреччина палає уже другий тиждень, але жоден турист не відмовився від своєї путівки. Як відпочивають тернополяни на пляжах цієї країни, розповіла “Терміново” керівниця турагенції Anex tour Ірина Костецька.

– Чи відмовляються від своїх путівок у Туреччину туристи з Тернополя, які оплатили її заздалегідь?

– Жоден із туристів, котрих ми відправляємо на курорти Туреччини щодня, не відмовився від своєї путівки. Побоювання, звичайно є, люди задають безліч запитань з цього приводу. Наприклад, один чоловік спитав, що робити, якщо згорить готель, у якому його сім’я планує зупинитися. Проте ці побоювання марні, адже горить ліс, а не готелі.

– Чи не переносять вильоти у Туреччину і з неї?

– Перенесення рейсів не було.

І справді, згідно онлайн-табло аеропорту Бориспіль, станом на 3 серпня затримок рейсів немає.

– Чи передбачені якісь компенсації для туристів, що потрапили у зону пожежі?

– По суті, загрози для життя туристів немає. Але є поодинокі випадки (у Мармарисі), коли туристи зіткнулися з незручностями через пожежі (попіл, дим на пляжі), і їм туроператор продовжив на один день відпочинок за власний рахунок.

– Чи спілкувалися ви зі своїми клієнтами, які зараз знаходяться у Туреччині? Які у них враження?

– Все добре, проблем поки не виникало. Наприклад, один з туристів написав: “Іро, доброго вечора. Ми доїхали добре, без затримки. Як їхали з аеропорту, бачили, як вдалині димить ліс. У нас все добре, запаху немає”.

Тернополянка Юлія, котра летіла рейсом Хургада (Єгипет) – Київ, і пролітала Туреччиною, поділилася з нами фотографіями, які вона зробила під час перельоту. На них видно, що горить лісовий покрив країни.

– Чи стали дешевшими путівки у зв’язку з ситуацією в країні?

– Ціни не змінилися. Єдине, що путівки в Єгипет у порівнянні з Туреччиною, стали більш популярними у тернопільських туристів. Але в середньому статистика бронювань не змінилася.

Перейти до панелі інструментів