28.03.2024
Новини Оперативно

Троє тернополян продавали фальшиві довідки на Covid -19 по 100 грн

До п’яти років в’язниці загрожує трьом тернополянам за підроблення документів. Найбільшою популярність у їхньому арсеналі користувалися фальшиві довідки на з результатами тестів на Covid -19. Їх продавали по 100 грн. Окрім цього підробляли дипломи вищих навчальних закладів, посвідчення водіїв. Наразі усім трьом повідомили про підозру, – інформують у пресслужбі прокуратури “Тернопільщини.

“Правоохоронцями виявлено злочинну групу осіб, учасники якої під приводом надання послуг щодо сприяння виїзду у країни Євросоюзу виготовляли завідомо підроблені офіційні документи – довідки про результати проходження лабораторного дослідження на наявність Covid-19. Коштувала така довідка всього 100 грн, отож послуги зловмисників мали неабиякий попит. Також, вони підробляли й інші документи (дипломи вищих навчальних закладів, посвідчення водіїв).

Під час проведення 15 обшуків в офісних та житлових приміщеннях, а також у транспортних засобах виявлено та вилучено довідки із медичних установ щодо проходження громадянами тестів на виявлення вірусу Covid-19, електронні носії інформації, USB – флешки, карти пам’яті, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, принтери, сім картки операторів стільникового зв’язку, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, бланки документів, печатки підприємств, установ, організацій, паспорти громадян України для виїзду за кордон.

Оперативні заходи здійснювались спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Тернопільській області, Тернопільським Управлінням ДВБ НП України та слідчими ГУНП в Тернопільській області”, – зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, через Covid-19 цього року на “Файне місто” не приїде гурт Lord of the Lost.

Перейти до панелі інструментів