27.04.2024
Новини Оперативно

Тернополянину довірливість обійшлася у 3 тисячі доларів

У 3 тис доларів обійшлася тернополянину довірливість. цим скористалися шахраї. вони представилися банківськими працівниками. Довідалися реквізити електронного гаманця та зняли кошти, – повідомляють у поліції. 

“Від такого роду злочину потерпів й тернополянин. Додзвонювач, який представився працівником банку повідомив чоловіку про автоматизоване блокування карткового рахунку. Аби усунути даний недолік він попросив назвати реквізити електронного гаманця та вміст смс-повідомлення, що й зробив заявник. Вже через певний проміжок часу потерпілий отримав сповіщення про успішно здійсненну транзакцію. Аферисти викрали з його валютного рахунку 3000 американських доларів.

За даним фактом правоохоронці розпочали досудове розслідування відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні.

Працівники поліції вкотре наголошують:

• не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;

• не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.

У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

 

Перейти до панелі інструментів