24.04.2024
Місто Новини

Атмосферно та яскраво відзначили День міста у Ланівцях

Атмосферно, яскраво та насичено відзначило свій 577-ий День народження місто Ланівці. Багато цікавих заходів, святковий концерт, розваги для дітей, позитивна аура та 14-кілограмовий торт – це те, що запам’ятають про цей день ланівчани та гості. 

Ланівці – це маленьке містечко з великою душею. У цьому може переконатися кожен, хто хоч раз побував там. Кращої нагоди, ніж День міста годі шукати. На вулицях багато молоді, що для невеликих міст швидше виняток, ніж правило. Власне, й свято влаштували у молодіжному стилі.

Традиційно, урочистості з нагоди 577-ої річниці Дня міста Ланівці та 1033-ліття розпочали із спільної молитви та покладання квітів на центральній площі, де зібралися священнослужителі, влада і громадськість.

Згодом, у рамках святкування міський голова Роман Казновецький вручив подяки 161-ій обдарованій дитині. Це переможці всеукраїнських, обласних та міських конкурсів. Для надання підтримки та стимулювання інтелектуально та творчо обдарованої молоді вручили грошові сертифікати на загальну суму — 82 100 грн.

Ще одна гарна. навіть смачна, традиція на відкритті Дня міста у Ланівцях – це великий торт. Цього року його вага майже 14 кілограм. Кулінарним шедевром пригощали ланівчан та гостей свята.

У рамках святкування на міському стадіоні відбувся турнір з мініфутболу серед 5 команд — “Обрій” (Ланівці), “Ветеран”(Ланівці), “Автодор”(Ланівці), “Нотаріат”(Тернопіль), “Цукровик” (Ланівці), який присвячений Дню міста.

Під час урочистостей, що тривали цілий день, присвятили час і любові до рідного міста. На території Лановецького зооботанічного саду встановили артоб’єкт «Я люблю Ланівці». Автором проєкту став Олександр Франків. Вночі даний об’єкт буде яскраво підсвічуватися.

Для усіх шанувальників прекрасного на центральній площі діяла художня виставка. Талановиті та креативні майстри Лановеччини зробили для поціновувачів свого хисту справжні художні шедеври демонструючи високий рівень своєї майстерності.

Не обійшлося цьогоріч і без культурно-мистецьких заходів з нагоди Дня міста Ланівці. Чудовими піснями та неймовірною енергетикою захід відкрили музичні виконавці та колективи Лановецької громади.

Позитивних емоцій та гарного настрою дітям і молоді додали шоу мильних бульбашок та артист пародійного жанру з пародією на мегапопулярного DZIDZIO.

Уже традиційно святкування Дня міста проходить за участю відомих українських музичних гуртів. На святковій сцені виступали відомі гурти “Epolets” (Одеса), “Bugs & Bunny” (Тернопіль) та Макс Пташник (Львів).

Яскравою подією у програмі заходу стала презентація музичних творів переможців конкурсу авторської пісні «Пісня про місто Ланівці», присвяченому відзначенню Дня міста Ланівці.
За рішенням журі конкурсу перше місце посіла Мар’яна Каспрук (Bugs & Bunny), друге місце — Віталій Кривокульський, третє місце — Назарій Гудзь. Призери нагороджені грамотами та грошовими сертифікатами. Костишин Ользі, Ярмолюк Анастасії, Олександру Франкову та Рикуну Феодосію вручено подяки за участь у конкурсі.

Приємною несподіванкою для ланівчан та гостей стало світлодіодне шоу від LED-театру «Metanoia».
Коли згасло світло і зазвучала музика, все наповнилося прекрасною магією світла, фантастичними пластичними кодами, ритмічними танцями, дзеркальним синхроном та крутими трюками.

Завершилося святкування молодіжною дискотекою. Цей яскравий день надовго залишиться у пам’яті ланівчан.

Перейти до панелі інструментів