25.04.2024
Місто Новини

Почаїв відсвяткував 570-ий День народження

Масштабними святкуваннями учора, 25 липня, Почаїв відзначив свій 570-ий День народження. У програмі – концерт, спортивні змагання, ярмарка народних ремесел, польова кухня, розваги для дітей. Люди, що встигли засумувати за масовими заходами, охоче долучилися урочистостей.

Історично так склалося, що одне з найпопулярніших туристичних міст Тернопільщини офіційно молодше за свою гордість – Свято-Успенську лавру. Завдяки цій святині у Почаїв щороку приїжджають близько 1 млн туристів та паломників з України та за кордону. Учора місто також було переповнене гостями.

Урочистості розпочали о 13.00 години. І, якщо гості хотіли б припаркувати авто не на виїзді з міста, то приїздити було варто саме тоді.

Окрім традиційного концерту, можна було відвідати ярмарку художніх виробів. Для поціновувачів хенд-мейду був великий виріб ексклюзивних речей – від корисних дрібничок до справжніх витворів мистецтва. На ярмарці мали нагоду придбати не лише ключницю чи дерев’яні іграшки, а й картини місцевих художників та навіть ляльок ручної роботи.

Безліч розваг пропонували найменшим гостям свята. У центрі міста розташували дві локації з атракціонами, ціна на які стартувала від 50 грн. На жаль, про безпеку під час катання йшлося не завжди. Деякі атракціони були розташовані просто посеред майданчика та не відгороджувалися від натовпу відвідувачів.

Окрім місцевих творчих колективів розважати почаївчан та гостей міста запросили зірковий гурт “Мандри”. На завершення свята традиційно потішили феєрверком.

Перейти до панелі інструментів