29.03.2024
Новини Оперативно

Порушення правил на дорозі призвело до ДТП на Тернопільщині

Непристебнутий ремінь безпеки міг коштувати життя водієві. ДТП трапилася поблизу с. Ступки, Тернопільського району. Кермувальник поруш низку правил, це й призвело до аварії. На, щастя серйозно ніхто не постраждав, – повідомляють у патрульній поліції Тернопільщини.

“Зіштовхнулися автомобілі Mercedes Benz Sprinter та Mercedes Benz Vito.
Патрульні з’ясували, що водій Mercedes Benz Sprinter не був уважним за кермом, не стежив за дорожньою обстановкою, не дотримався безпечної дистанції та здійснив зіткнення із Mercedes Benz Vito. На чоловіка склали протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) КУпАП.

Характерним є ушкодження лобового скла зазначеного автомобіля. Такі “відбитки” залишає непристебнутий ремінь безпеки. На щастя, водій не отримав травм, але інколи дорога може зіграти злий жарт”, – зазначають у полції.

Також правоохоронці наголошують, використання пасивних засобів безпеки, ременів чи мотошоломів, не забаганка. Це дієвий спосіб зберегти життя пасажирів та водіїв під час ДТП.

За порушення цього правила передбачено відповідальність. Штраф за ч. 5 ст. 121 (Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП становить 510 гривень. Але навіть така сума ніщо в порівнянні з втраченим життям.

Перейти до панелі інструментів