19.04.2024
Мандри Новини

За тиждень тернополяни зможуть вільно подорожувати Європою: оновлені правила в’їзду

Вже через тиждень у Євросоюзі можуть ухвалити рішення про відкриття своїх кордонів для туристів з України. Про це розповів речник МЗС Олег Ніколенко.

Цим питанням опікуються в українському МЗС. Дипломати повідомляють, що формально наша країна зараз є безпечною з епідемічної точки зору. В Україні ковідні відділення лікарень звільнені від пацієнтів, а епідемічні показники навіть нижчі за ті, які встановлені у документах Євросоюзу. Та незважаючи на це, кордон цього тижня відкрили не для України, а для Вірменії і Молдови.

Тому можна стверджувати, що причина затримки відкриття кордонів інша. Наприклад, може бути справа у вакцинації або у статистиці з України, в яку, можливо, не вірять в ЄС.

В’їзд без вакцинації (але з ПЛР) дозволено у Болгарію, Боснію, Вірменію, Грецію, Молдову, Грузію, Румунію, Туреччину, Хорватію та на Кіпр. Наявності вакцини або ПЛР-тесту не вимагають Чорногорія, Албанія та Північна Македонія.

В Австрію, Естонію, Ісландію, Іспанію, Угорщину, Швейцарію, Словенію, Нідерланди можна потрапити тільки за наявністю двох вакцин. Те саме стосується Литви, Німеччини та Франції, тільки за однієї умови: там не визнають китайську вакцину Coronavac.

Нагадаємо, що зараз правила в’їзду туристів до держав Європи дуже непрості.

Джерело – Європейська правда

Перейти до панелі інструментів