26.04.2024
Новини

Патрульні виявили нетверезого водія мопеда

У середу, 30 червня, близько 6-ї години ранку, патрулюючи проспектом С. Бандери, поліцейські помітили чоловіка, котрий без мотошолома та без державного номерного знаку керував мопедом. Про це йдеться на сторінці патрульної поліції Тернопільської області.

За кермом двоколісного транспортного засобу був 31-річний місцевий мешканець.

Спілкуючись із водієм, патрульні помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Охоронці порядку запропонували чоловікові пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння, результат — 2,38 проміле алкоголю в крові, що перевищує норму майже у 12 разів.

Окрім того, під час складання матеріалів, з’ясувалося, що чоловік не має свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та відповідної категорії посвідчення водія.

Поліцейські склали на громадянина протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП та винесли постанову за ч. 2 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким) КУпАП.

“Нагадуємо, що за керування транспортним засобом особою, що не має права керування таким, передбачений штраф у розмірі 3400 грн”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів