25.04.2024
Новини Промо

Корисні поради щодо вибору пральної машини

Неможливо уявити життя сучасної людини без пральної машини. Сучасні розробки дозволяють щодня робити наше життя простішим, автоматизуючи багато ручних процесів. Пральна машина – це вибір не на один день, побутова техніка купується для тривалого використання. Важливо придбати пристрій з низьким показником шуму, наявністю всіх необхідних режимів і належного розміру.

Тому, вивчаючи моделі пральних машин, важливо заздалегідь визначитися з основними критеріями вибору. Якщо прийшов час оновити стару модель – ознайомтеся з рекомендаціями нижче. Керуючись наданими порадами, ви зможете звести до мінімуму кількість конкретних моделей і швидше визначитися з вибором.

Автомат чи напівавтомат?

Пральна машина автомат дозволяє звести участь людини нанівець, максимально автоматизуючи всі процеси. Пристрій обладнаний вбудованим комп’ютером. Для прання необхідно помістити білизну в барабан і вибрати потрібний режим прання.

Пральні машини автомат – відмінний варіант для квартири або приватного будинку, який має хороший водопровід. Пристрій самостійно все випере, згідно із заданими налаштуваннями. Такий тип машини виконує цілий ряд процедур:

  •  замочування
  •  проміжне полоскання
  •  підсумкове полоскання
  •  кондиціювання
  •  віджимання
  •  сушка (з’ясуйте, чи є дана функція у вибраній вами моделі).

Пральна машина напівавтомат менш популярний варіант, але ідеально підходить для сільської місцевості або дачі, де немає водопроводу, або вода подається з перебоями. Такий тип техніки автоматизований тільки наполовину. Вам також буде потрібно крім завантаження барабана і вибору режиму налити в спеціальний відсік для прання воду і після її завершення помістити речі в інший відсік для віджиму.

Пральні машини напівавтомати мають тільки верхній варіант завантаження. Ще один мінус моделі – великі габарити. Але варто зазначити, що агрегат досить мобільний – ви його запросто можете помістити в інше місце.

Вертикальне або фронтальне завантаження?

  •  Вертикальне завантаження

Пральна машина з верхньою загрузкою має важливий плюс – компактний розмір. Це ідеальний варіант для смарт-квартири або невеликого заміського будиночка. Такий пристрій без проблем можна розмістити у ванній кімнаті, а також під час прання докласти якісь речі, якщо до цього не встигли. З мінусів такого варіанту варто назвати невеликий обсяг завантаження (не більше 6 кг) – це обумовлено невеликими габаритами пристрою. Оскільки верхню кришку постійно потрібно відкривати, її не можна використовувати в якості полиці. Така міні пральна машина ідеальний варіант для невеликої родини.

  •  Фронтальне завантаження

Такий тип пристрою сьогодні лідує на ринку побутової техніки. Машина ідеально гармонує із будь-яким дизайном і не займає багато місця, що дуже зручно, якщо житлоплоща обмежена. Пристрій можна вмонтувати в меблі, а верхню частину використовувати в якості робочої поверхні (розмістити порошок і тд.). Місткість такого типу пралки досягає 14 кг. Для невеликої родини можна придбати пральну машину вертикальну з місткістю 7-8 кг.

Функціональні особливості

На ринку сьогодні представлений широкий асортимент даного обладнання. Перед тим, як купити пральну машину, варто ознайомитися з функціональними особливостями пристрою:

  •  За конструкцією машини можна розділити на активаторні та барабанні;
  •  За способом завантаження – фронтальні і вертикальні;
  •  За типом розміщення – вбудовані або ті, що стоять окремо;
  •  За принципом роботи – напівавтомат і автомат.

Говорячи про функціональність, важливо представити до уваги покупців пральну машину з сушкою. Купуючи такий комбінований пристрій, ви економите простір. Пристрій також буде корисний, якщо в будинку немає місця для сушіння білизни.

Кожна з машин відповідно до своїх базових функцій має ряд конструкційних особливостей, відповідно різний тип експлуатаційних характеристик. Всі ці параметри потрібно дослідити, щоб зробити правильний вибір, коли будете купувати пральну машину автомат.

Також зверніть увагу на додатковий функціонал машини – функція пари, додаткове полоскання, режим відкладеного прання, а також режим дбайливого прання, автоматичне висушування і тд.

Які є типи управління

  •  Електроннекупують пральну машину такого типу частіше всього. Панель управління сенсорна, що дуже зручно у використанні. Розробники створили інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, який підійде будь-якому користувачеві. Під час використання потрібно звертатися з панеллю акуратно, щоб не пошкодити сенсор.
  •  З механічним керуванням – дуже прості в експлуатації. Дана модель має ще ряд переваг – невелика ціна, проста експлуатація, недорогий ремонт. Пристрій має мінімальний набір функцій, але йому не страшне попадання вологи на панель управління, на відміну від сенсорних моделей.

Перед тим, як вибрати пральну машину, зразу потрібно зрозуміти тип управління, який вам потрібен.

Що таке класи прання, віджиму та енергоспоживання

У пральній машинці є міжнародна класифікація віджиму A-G. Найбільш затребуваний клас А, де швидкість обертів 1600. Після віджиму в речах залишається не більш 45% вологи. На якість віджиму впливає не тільки кількість обертів, але і тип обертання барабана. Чим вище клас віджимання пральної машини, ти вище ціна.

Показники енергоспоживання пристрою відповідають визначеним міжнародним стандартам, які застосовуються для побутової техніки будь-якого типу. Найбільш економічна витрата у техніки таких класів – А +, А ++, А +++. А якщо вам потрібна пралка з сушкою, краще обирайте модель з класом енергозбереження А+++.

Чому машинки шумлять і як цьому можна запобігти

Сучасні моделі працюють майже без зайвого шуму. Найчастіше він може виникнути при несправностях такого типу:

  •  зламався насос
  •  забита сітка машинки
  •  у патрубку або шлангу накопичилися сторонні предмети, які найчастіше потрапляють, якщо не дістати все з кишень перед пранням;
  • засмітилась середина насоса.

Це тільки перелік найбільш популярних несправностей, які стали причиною шуму. Якщо ваша техніка стала шумно працювати, варто звернутися за допомогою до майстра, який вчасно усуне проблему. Вартість ремонту визначає серйозність несправності, в деяких випадках необхідно придбати деталі для заміни.

Щоб уникнути таких проблем, потрібно дуже відповідально підійти до питання вибору техніки. Якщо ви обираєте пральну машини з сушкою чи будь-яку іншу, віддавайте перевагу перевіреним виробникам.

Як не помилитись з розміром

Перед тим як купити пральну машину, слід визначитися з її розміром. Вибір розміру на пряму залежить від приміщення, де буде встановлена ​​пральна машина, чи достатньо для неї місця. За габаритами їх ділять на:

  •  Компактні – ідеальний варіант для невеликих квартир. Глибина зазвичай не перевищує 35 см.
  •  Вузькі – відмінно підходять для невеликої ванни або смарт-квартири. Такий варіант за якістю прання не поступається повнорозмірним моделям. На ринку пристрій представлено за доступною ціною з прекрасними характеристиками і безліччю переваг.
  •  Повнорозмірні – глибина таких моделей досягає 60 см, а висота стандартна (85-90 см). Вага завантаження сухої білизни може доходити до 10 кг. До габаритних також можна віднести пральну машину з баком. Така модель гарний варіант, якщо у вас немає централізованого водопроводу.

Якщо ви плануєте установку агрегату під раковину, краще порадитися з фахівцем або консультантом, провести всі виміри і після цього вже вибрати потрібну модель.

Також під час вибору пральної машини звертайте увагу не тільки на ціну, а також на технічні характеристики і відгуки про бренд.

Перейти до панелі інструментів