28.03.2024
Історична спадщина Новини

Проєкт відновлення костелу на Тернопільщині потрапив у фінал конкурсу “Наша громада”

Проєкт відновлення костелу у селі Сороцьке на Тернопільщині потрапив у фінал конкурсу “Наша громада”. Про це повідомляють на сайті конкурсу, де оприлюднили результати голосування і список фіналістів.

У фінал пройшли 13 громад, проєкти яких отримали найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування на сайті https://otg.fakty.com.ua. Ще 13 фіналістів обрало експертне журі.

Із 21 червня до 13 серпня проходитиме третій етап конкурсу – подача форм «Детальний опис проєкту». Всі 26 учасників для проходження у третій етап мають заповнити форму та надати необхідні додаткові документи. У випадку відмови учасника надати додаткову інформацію та, відповідно, продовжувати участь у конкурсі, його місце займає наступний за рейтингом учасник. Остаточний список буде оголошений 20 червня 2021 року.

Фінальне оцінювання експертним журі форм та проєктів 26 фіналістів відбуватиметься з 14 серпня до 27 вересня. Результати оцінювання та оголошення переможця конкурсу будуть відомі 30 вересня. Грошовий приз у розмірі 500 тис. грн на втілення проєкту громади.

Конкурс «Наша громада» проводиться для територіальних громад з 29 березня до 30 вересня 2021 року й організований телеканалами ICTV та СТБ у партнерстві з Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID  «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Костел XIX ст. у селі Сороцьке Іванівської громади розташований на відстані 30 км від Тернополя. І хоч будівля костелу і перебуває в аварійному стані та заслуговує на особливу увагу мандрівників. Проєкт відновлення костелу описаний на сайті конкурсу “Наша громада”.

Головне фото: Вікіпедія.

Перейти до панелі інструментів