28.03.2024
Молодь Новини

Десятикласниця з Тернопільщини отримала можливість навчатися в американській школі

Учениця 10-го класу Борщівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Тетяна Трач стала фіналісткою конкурсу Програми обміну майбутніх лідерів (FLEX) та отримала можливість навчатися в американській школі й проживати в американській родині протягом одного академічного року. Про це повідомляють на сторінці Борщівської міської ради у фейсбуці і вітають десятикласницю та її вчительку англійської мови Гнатів Лілію Петрівну. 

Дану Програму адмініструє в Україні організація Американської Ради з міжнародної освіти (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України. У конкурсі брало участь 5129 учнів із різних шкіл України і тільки 215 пройшли до фіналу. Конкурсний відбір проходив у три етапи, що включали онлайн-зустрічі, написання есе, співбесіди з співробітниками програми FLEX, проходження тестів, заповнення аплікаційної форми, написання листа приймаючій американській сім’ї.
Документи третього туру надсилали до м. Вашингтону для розгляду незалежною комісією. Варто зазначити, що тести учениця склала на відмінно (рівень С2). У травні були визначені фіналісти, враховуючи рекомендації Офісу Американських Рад у Вашингтоні.
Головне фото: Борщівська міська рада. 
Перейти до панелі інструментів