26.04.2024
Новини

Рецепт маринаду, який зробить шашлик дуже ароматним

Завдяки цибулевому соку не лише розм’якшується м’ясо, а й сам шашлик виходить надзвичайно ароматним. Про це пише “Порадниця”.

  • 1,5 кг м’якоті свинини
  • 0,5 кг цибулі
  • 3 столові ложки кетчупу
  • 2 столові ложки приправи для шашлику
  • чайна ложка солі

Свинину нарізати шматками приблизно 4х4 см. Скласти м’ясо в ємність. Цибулю почистити й нарізати півкружальцями. Скласти цибулю в миску, додати сіль. Руками ретельно перетерти до утворення соку. Перемішати цибулю і сік зі шматочками свинини. Додати кетчуп і приправу для шашлику. Усе добре перемішати, щоб маринад рівномірно покрив м’ясо. Затягнути миску плівкою або закрити кришкою. Поставити в холодильник мінімум на 1 год., але краще годин на 5–6.

Шматочки свинини нанизати на шампури і на сильно розпеченому вугіллі дати їм підрум’янитися з кожного боку буквально по 1 хв. Після цього розгребти вугілля по кутках мангала й готувати шашлик на помірному вогні ще хвилин 12-15. Не забувайте перевертати шампури для рівномірного обсмаження м’яса.

Як перевірити готовність, якщо робите шашлик вперше? Ножем надріжте найбільший шматок: якщо витікає прозорий сік, усе готове! Тільки не пересушіть м’ясо, інакше зіпсуєте.

Порада: щоб шашлик був м’яким, краще брати ошийок. У цій частині туші є тонкі прошарки жиру, які під час смаження розтоплюються, надаючи м’ясним волокнам соковитість і ніжність.

Перейти до панелі інструментів