26.04.2024
Новини

Тернопільський стадіон знову фігурує в скандалі, арену не надали для матчу “Ниви”

Начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту міськради Тернополя Микола Круть прокоментував заборону Ниві провести домашній матч проти Гірника-Спорт на міському стадіоні імені Романа Шухевича. Про це йдеться на сайті «Sportarena».

За словами функціонера, клуб не уклав договір оренди з міським стадіоном.

– Про що можна говорити, якщо Нива досі не уклала договір оренди з міським стадіоном Тернополя. Клуб ксю зиму десь ходив-бродив. А якби звернувся до адміністрації стадіону заздалегідь, можливо, скоріше б дізнався про несприятливу ситуацію, — сказав Круть. – На Західній Україні тільки сніг зійшов, тому натуральні газони ще не готові.

Круть переконує, що саме з цієї причини Нива і отримала відмову від різних стадіонів, куди зверталася. А не через півфінал і фінал Кубка України.

– Нива дочекалася останнього дня і зараз усім руки викручує. А те, що міський стадіон Тернополя готують до півфіналу, — це лише один з нюансів. Якби Нива уклала договір заздалегідь, усі ці моменти з газоном принаймні були б обговорені — адміністрація стадіону підкреслила б ці сумніви. Зараз, щоб вирішити питання майбутніх виступів Ниви на міському стадіоні, клуб має хоча б прийти і зустрітися. А за два-три дні до гри приходить лист з пропозицією орендувати стадіон — це як так комунікація відбувається? Зараз вона між адміністраціями клубу і стадіону повністю відсутня, – підкреслив чиновник. – Повинно ж бути офіційне звернення Ниви до міської ради з проханням — провести на стадіоні один матч або всю весняну частину. Вказати орієнтовні дати ігор. Але я таких звернень від них не бачив.

Не відбувся матч Ниви проти Гірника-Спорт, оскільки керівництво клубу не змогло визначитися з місцем проведення гри. Швидше за все, Ниві зарахують технічну поразку.

Нива посідає 13-те місце в Першій лізі. В активі команди — 18 очок.

UA Футбол. ж пише, що Тернопільська міська рада  планує розглядати пропозицію щодо сіпвпраці і від інших, нетернопільських команд.

– Клуб “Агробізнес” розглядає тернопільської стадіон як один з варіантів проведення домашніх ігор в наступному сезоні. Є і клуби, які розглядають стадіон в Тернополі як резервний, той же “Львів”. Стадіон може цікавити кілька клубів. Хто буде проявляти інтерес – з тим і будуть вестися переговори. А поки стадіон готується до проведення фіналу Кубку України і готовий виконати всі взяті зобов’язання перед УАФ”, – цитує видання Миколу Крутя.

Нагадаємо, що півфінал Кубка України між “Агробізнес” і “Динамо” пройде на міському стадіоні Тернополя 21 квітня 2021 року.

Фото fcnyva.com

Перейти до панелі інструментів