20.04.2024
Новини

“Відверто безсовісна подія”: в Офісі президента відреагували на вакцинацію працівників “Агропродсервісу”

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко засудив факт вакцинації від коронавірусу працівників кількох приватних підприємств на Тернопільщині поза чергою.
Про це повідомляє Укрінформ. 
– У Тернопільській області сталася неприємна і відверто безсовісна подія, коли поза чергою були вакциновані працівники декількох приватних підприємств. Це відбулось в порушення наявного порядку вакцинації, – зазначив заступник глави Офісу президента.
обласна влада Тернопільщини уже отримала «перше та останнє попередження щодо цього інциденту»
За словами Тимошенка, Офіс президента наголошує, що в Україні діє чітко затверджена дорожня карта вакцинації, відповідно до якої з середини березня розпочався другий етап вакцинації. На цьому етапі вакциною, закупленою за кошти державного бюджету, проходить щеплення людей з надзвичайно високим ризиком інфікування і розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги, підкреслив він.

 

Читайте також: На Тернопільщині відома агрофірма потрапила у неприємний скандал, пов’язаний з вакцинами

Тимошенко додав, що обласна влада Тернопільщини уже отримала «перше та останнє попередження щодо цього інциденту».

– Допустити таке порушення порядку вакцинації на місцевому рівні – було помилкою, усі відповідальні особи в області повинні це чітко усвідомити. Ми маємо надію, що подібне більше не повториться – ні у Тернопільській, ні в інших областях, – підсумував заступник глави Офісу президента.

Нагадаємо, за даними Liga в Тернопільській області 24 березня вакцинували препаратом CoviShield 40 працівників підприємств “Агропродсервіс” та “Тернопільського м’ясокомбінату”.

При цьому обидві компанії опублікували в соцмережі фото, на яких медпрацівниця проводить щеплення.

У коментарях на запитання, де вони взяли стільки доз препарату, в Агропродсервісі відповіли, що керівництво підприємства звернулося з відповідним листом-проханням.

У Тернопільському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги чоловік, який представився директором закладу, сказав, що не знає про це підприємство і що до них не надходило ніяких звернень.

“Ми не маємо відношення до вакцинування працівників “Агропродсервісу”, – прокоментував директор Микола Медвідь.

Координаторка вакцинації в Тернопільській області також сказала, що чула про цю історію, але ще не розбиралася в ній.

“Я не маю такої інформації. Можливо, вони домовлялися на рівні закладу охорони здоров’я, який є на території. У нас є мобільні бригади і звіти, які вони щоденно мені надсилають, там лише цифрові дані, там не вказана назва закладів. Тому я маю вияснити безпосередньо вже у керівників закладів, яким належать мобільні бригади”, – сказала координаторка.

У керівництві Агропродсервісу відмовилися коментувати, яке звернення вони надсилали, кому та що вказували в листі.

Відомо, що засновником компанії “Агропродсервіс” є нинішній депутат Верховної Ради з групи “За Майбутнє” Іван Чайківський. Також він є секретарем комітету ВР з питань аграрної та земельної політики. На момент набуття депутатських повноважень він був директором “Агропродсервісу”.

Фото: з відкритих джерел

Перейти до панелі інструментів