27.04.2024
Здоров’я Новини Соціальні проблеми

Вже у третьому дитсадку Тернополя – спалах кишкової інфекції

Чотири випадки випадки гострої кишкової інфекції виявили  серед вихованців Тернопільського дитсадка №21 станом на 4 березня. Діти, які захворіли, відвідують молодшу групу. Збудник інфекції – норовірус, повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Інформація про перший зареєстрований випадок гострої кишкової інфекції у дитини, яка відвідує цей дитсадок з’ явилася ще 1 березня.

Читайте також: Двоє дошкільнят опинилися в лікарні внаслідок спалаху кишкової інфекції в одному з дитсадків міста.

Для встановлення причини виникнення захворювання, з метою локалізації вогнища інфекції і недопущення її розповсюдження у дитячому закладі поза межами однієї групи, вже 1 березня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби спільно з обласним лабораторним центром розпочали розслідування з приводу одного зареєстрованого випадку гострої кишкової інфекції та здійснили позаплановий захід державного нагляду (контролю) у дитсадку №21. Фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відібрали воду питну на бактеріологічне, санітарно-хімічне та вірусологічне дослідження, сировину, продукти  та змиви з об’єктів зовнішнього середовища (матеріал ще в роботі).

Читайте також: Чергове масове інфікування дітей, цього разу – у дитсадку на Чортківщині.

Запропоновано комплекс протиепідемічних заходів. Робота молодшої групи дитсадка №21 призупинена. Розслідування триває.

Нагадаємо, останнім часом у дитсадках Тернопільщини спостерігаються спалахи кишкової інфекції. 23 лютого у тернопільському дитсадку №37 зареєстрували спалах інфекційного захворювання серед вихованців. 19 лютого у лікарні опинилися двоє вихованців тернопільського дитсадка №10. 21 лютого масове інфікування дітей зафіксували на Чортківщині. 

Читайте також: Стали відомі попередні результати розслідування спалахів кишкової інфекції у дитсадках Тернопільщини.

Перейти до панелі інструментів