27.04.2024
Молодь Новини Соціальні проблеми Файні люди

Операторку лінії 102 відзначили за порятунок життя людини

Подяку від начальника Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександра Богомола отримала операторка лінії 102 Юлія Козевич. Вона у відповідальний момент не розгубилася і доклала всіх зусиль, аби запобігти самогубству, на яке зважився ветеран АТО. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Як розповідають у поліції, трагедія ледь не трапилася у селі Констанція Борщівської ОТГ.  22 лютого о 20.25 на лінію 102 зателефонував чоловік і сказав, що має намір звести рахунки з життям. Дзвінок прийняла Юлія Козевич. Операторка швидко зорієнтувалася в ситуації та зробила все, аби відрадити співрозмовника від необдуманого вчинку.

Юлія відволікала розмовами  увагу чоловіка, який був налаштований рішуче. Під час спілкування вона дізналася його особисті дані та місце перебування. Повідомлення переадресувала співробітникам  Борщівського відділення поліції для здійснення негайного реагування.  На місце події був направлений наряд.
38-річного чоловіка вдалося врятувати. Нині він шкодує про свій намір, але в цей час іншого виходу не бачив.
Юлія не вважає свій вчинок чимось особливим, каже, що на її місці кожен вчинив би так само, адже людське життя – найвища цінність.

 

Головне фото: Головне управління Нацполіції в Тернопільській області.

Перейти до панелі інструментів