03.05.2024
Здоров’я Новини

Назвали перелік медичних протипоказань до щеплення від коронавірусу

Перелік медичних протипоказань до проведення щеплень від COVID-19 вакциною CoviShield (AstraZeneca) назвав головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє  УНІАН.

За його словами, наразі в інструкції до препарату CoviShield (AstraZeneca) як протипоказання до проведення вакцинації визначається підвищена чутливість до активного фармацевтичного складника вакцини, що зазначений в інструкції виробника.

Також протипоказанням є супутні захворювання, які супроводжуються значним підйомом температури, зокрема лихоманки. Водночас незначне підвищення температури або застуда не є протипоказанням до вакцинації, у цей період щеплення робити можна, але після консультації з лікарем.

Читайте також: Чи будете Ви вакцинуватися від коронавірусу? (опитування).

Протипоказанням є також тромбоцитопенія або порушення згортання кровіі ослаблений імунітет.

Ляшко наголосив, що вакцинація проти COVID-19 є добровільною та безоплатною.

Читайте також: На Тернопільщину привезли першу партію вакцини від ковіду.

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 25 лютого у Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Київській та Чернігівській областях, наступного дня – у всіх інших регіонах. На першому етапі вакцинують медиків, які працюють із хворими на COVID. Вакцинуватися потрібно буде двічі. Відповідно до дорожної карти на першому етапі вакцинальної кампанії проти COVID-19 на Тернопільщині створено 12 мобільних бригад, повідомляє обласне управління охорони здоров’я

 

Перейти до панелі інструментів