26.04.2024
Новини

Дві сусідні області потрапили у “червону” зону. У якій Тернопільщина

В Україні оновили список епідемічних зон областей  з урахуванням поширення коронавірусу. Так, у “червоній” зоні вже дві області, а до “помаранчевої” віднесли вісім, повідомляє УНІАН.

Про це йдеться на сайті МОЗ. Згідно з інформацією, до “червоної” зони, в якій вже знаходиться Івано-Франківська область додали Чернівецьку. У цих регіонах перевищено показники госпіталізацій.

  • До “помаранчевої” зони потрапили Вінницька, Донецька,Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Луганська та Тернопільська області.

    До “жовтої” зони віднесли місто Київ, Волинську, Дніпропетровську, Кіровоградську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Черкаську і Чернігівську області.

    “Зелених” зон в Україні наразі немає.

Зокрема, як повідомляється на сайті Чернівецької обласної держадміністрації, на Буковині посилюють карантинні обмеження через погіршення ситуації з COVID-19. Із 27 лютого до 9 березня включно в області забороняють роботу:

  • закладів громадського харчування, ресторанів, барів, крім адресної доставки;
  • навчальних закладів, окрім установ дошкільної та спеціальної освіти
    • розважальних центрів, зон відпочинку у ТЦ.
    • не дозволяється проводити масові заходи.

    Таке рішення ухвалили сьогодні, 26 лютого, під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

    «Сьогодні в області зафіксували рекордну кількість нових випадків захворювання на коронавірус – 638. Мусимо посилити карантинні обмеження, аби призупинити стрімке поширення COVID-19», – сказав перший заступник голови Чернівецької обласної держадміністрації Богдан Ковалюк.

    Головне фото: wz.lviv.uа.

Перейти до панелі інструментів