25.04.2024
Новини

“Хороший товариш, щира людина”: не стало професора з Тернополя

Тернопільський професор Роман Федорович помер 26 лютого. Про це повідомляє у фейсбуці Петро Федорович. 
“Федорович Роман Володимирович – 1947 – 2021. Мій декан, хороший товариш. Дуже щира людина. Земля для вас пухом, Романе Володимировичу. RIP. Панахида сьогодні о 19:00”, – йдеться у дописі.
Колектив видання Терміново щиро співчуває рідним, друзям та колегам Романа Федоровича з приводу непоправної втрати. Вічна йому пам’ять. 
Довідка
Роман Федорович – кандидат економічних наук, професор, академік Академії економічних наук, професор кафедри економічного аналізу Тернопільської академії народного господарства, директор інституту економіки і управління.

Народився 1 січня 1947 року, с. Брошнів-Осада, Рожнятівського району Івано-Франківської області.

В 1965 році закінчив Брошнівську середню школу, після служби в армії вступив в 1969 році до Київського інституту народного господарства (Тернопільський факультет) і в 1973 році закінчив Тернопільський фінансово-економічний інститут, за спеціальністю бухгалтерський облік в промисловості. В період з 1975 по 1978 рр. навчався в аспірантурі Московського фінансового інституту.

Основна сфера наукових інтересів присвячена економічному аналізу і об’єкту його дослідження – господарсько-фінансовій діяльності підприємств. Опублікував – 95 наукових праць з проблем теорії економічного аналізу, оперативного аналізу, фінансового аналізу, проектного аналізу, бухгалтерського обліку, економіки підприємств.
За інф. Західного наукового центру НАН України та МОН України.
Перейти до панелі інструментів