28.03.2024
Новини Погода

“До пролісків ще далеко, але…”: на Тернопільщину йде потепління

20 лютого в західних областях України прогнозують 1-5 градусів тепла, хоча снігопади ще будуть. Про це у фейсбуці написала метеорологиня Наталка Діденко.
“До нас йде потепління! Важко в це повірити після минулонічних -20-27 градусів, проте авторитетні прогностичні моделі кажуть, що варто, – пише Діденко. – Одразу хочу сказати, що це потепління не означає плавний перехід у проліски, бузок та квітучі абрикоси. Адже зима ще триває, до астрономічної та кліматичної весни ще присідати й присідати. Однак вже завтра, 20-го лютого, у західних областях та у південній частині України денна температура повітря – денна! – очікується +1+5 градусів, на Закарпатті до +7 градусів.”
На решті території протягом дня передбачається 0-5 градусів морозу, у північних та північно-східних областях місцями до -8 градусів.
“Найближча ніч ще дошкульно поморозить, ніч на неділю вже буде із просто помірним морозом, а вдень у неділю практично повсюди буде або близько нуля, або з “плюсами”. Сніг пройде у ніч на суботу на Заході України та подекуди на південному заході, на решті території – без істотних опадів, антициклон домінуватиме. Вдень у суботу та неділю в Україні – без істотних опадів.”
Хіба якісь приватні снігові осередки торкнуться північних та східних областей, але не суттєво.
“У зв’язку із суттєвою зміною погоди тримайте неподалік свої умовні “каптопреси” та “корвалоли”, може хитати й штовхати. Дуже треба бути обережними під будинками, білбордами, великими деревами, крупними конструкціями – можливі зсуви снігу та льоду, – застерігає метеорологиня. – Проте все одно, зміна повітряних мас у кінці лютого – приємний натяк на весну.”
Перейти до панелі інструментів