29.03.2024
Новини Промо

Де в Тернополі найсмачніші суші?

Делікатес японської кухні із задоволенням замовляють у закладах харчування, готують вдома чи замовляють доставку. Суші Тернопіль не просто люблять, в місті їх просто обожнюють. Ця страва ось уже декілька років є настільки популярною, що годі уявити їй конкурента. А все тому, що суші є надзвичайно смачними, корисними для здоров’я та нешкідливими для фігури. Рідкісне поєднання, погодьтеся.

Основа японського меню – суші

Суші вважаються японською стравою, адже складаються із тих продуктів, які жителі східної країни вживають з давніх-давен. Основою популярного делікатесу є рис, котрий готують по-особливому. Використовують конкретний вид злаку – круглий, який є надзвичайно клейким та добре тримається купки. Варять його у певній пропорції з добавлянням спеціальних спецій та заправки, до якої входить цукор, рисовий оцет та сіль. В ідеалі для цього використовують рисоварку.
Другим обов’язковим компонентом страви є спресовані водорості, найчастіше – норі або комбу. Саме на них викладають зварений та остиглий рис і начинку. Перед використанням великий лист водоростей розрізають навпіл та викладають на бамбуковий килимок – макісу.
Начинка є варіативною складовою – її обирають на власний смак та в залежності від виду страви. Це може бути:
• маринована або копчена риба, найчастіше – лосось, тунець, вугор;
• сир, в тому числі кремоподібна Філадельфія;
• овочі – авокадо, огірок;
• ікра та ін.
Нарізають начинку по-різному: рибу пластинками, якщо вона викладається зверху на скручений рол, або тонкими брусочками, якщо її загортають всередину. Теж саме стосується овочів. Для прикраси використовують біле та чорне насіння кунжуту, ікру різних кольорів, різноманітні соуси.
Подають суші нарізаними на порційні шматки, які зручно захоплювати паличками. Традиційними додатками до страви є соєвий соус, паста з васабі (різновид хрону красивого салатового кольору) та маринований імбир. Саме вони чудово доповнюють суші та підкреслюють їх вишуканий смак.

Таємниця популярності суші

Популярність суші можна пояснити декількома факторами. По-перше, це особливий смак, який створюється вдалим поєднанням продуктів. Кожен складник має власний смак та аромат, адже основне правило японської кухні стверджує про обов’язкове збереження натурального смаку, кольору та запаху інгредієнтів.
По-друге, це висока якість та свіжість продуктів. Для приготування суші використовується сировина, котра проходить обробку та нарізку безпосередньо перед вживанням. Саме тому готову страву не можна зберігати довше ніж декілька годин – її слід одразу з’їсти.
По-третє, страва є надзвичайно корисною для здоров’я, адже містить лише ті складники, які вважаються правильними. Це риба і морепродукти, багаті на жирні кислоти та йод, свіжі овочі (а це вітаміни, мінерали та клітковина), сир, що містить кальцій. Недаремно, мабуть, японці, котрі щодня вживають таку їжу, є найбільш здоровою та продуктивною нацією із найвищою тривалістю життя в світі. Крім того, суші корисні для фігури – вони ситні, смачні та малокалорійні. Це справжня знахідка для тих, хто дотримується дієти чи рахує кожну калорію.
Найсмачніші суші – це ті, які приготовлені власноруч, проте цей процес є доволі трудомістким та потребує суттєвих затрат часу. Набагато простіше замовити суші у закладах, які готують їх бездоганно та доставляють прямісінько додому. В Тернополі це можна зробити в мережі «Автопорт».

Перейти до панелі інструментів