29.03.2024
Новини Оперативно

За минулу добу на Тернопільщині трьох людей шпиталізували через обмороження

8 лютого бригади екстреної допомоги тричі виїжджали на випадки переохолодження та обмороження. Траплялося це в Тернополі, Шумському та Лановцькому районах.  В усіх випадках постраждали чоловіки.

Впав і не міг встати

О 5.05 бригада швидкої виїжджала на вул. Протасевича в Тернооплі, де надавала допомогу 42-річному чоловікові, який лежав на вулиці. За словами потерпілого, після вживання спиртного із друзями, він вийшов на вулицю, впав й уже не зміг встати. На місці події уже були працівники поліції, які й викликали швидку. У стані загального переохолодження, обмороженням пальців рук 1-2 ступеня, у стані алкогольного сп’яніння чоловіка, після наданої медичної допомоги, шпиталізували у другу міську лікарню.

Читайте також: Не розтирати шкіру снігом і не “зігріватись” алкоголем: що робити при перших ознаках обмороження (відео)

Обморозив обидві кисті

8 лютого о 7.43 уже районна бригада швидкої виїжджала у с. Малі Дедеркали Шумського району, де надавала допомогу 50-річному чоловікові. Із діагнозом загальне переохолодження, обмороження кистей двох рук 1 ступеня, чоловіка, після наданої медичної допомоги, шпиталізували у Шумську райлікарню.

Алкоголь і обмороження

8 лютого об 11.45 районна бригада швидкої виїжджала у с. Мартишківці Лановецького району, де надавала допомогу 37-річному чоловікові. Із діагнозом загальне переохолодження, обмороження фаланг пальців кисті 1 ступеня, у стані алкогольного сп’яніння чоловіка, після наданої медичної допомоги, шпиталізували у Лановецьку райлікарню.

Перейти до панелі інструментів