26.04.2024
Новини

Тернополяни платитимуть менше за розподіл газу

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) зменшила тарифи на послуги розподілу природного газу для 13 операторів газорозподільних систем, серед них у ПрАТ «Тернопільгаз».

Про це 30 січня НКРЕКП повідомила на сторінці у Facebook.

“Враховуючи чисельні звернення громадян, з метою недопущення соціальної напруги серед населення та додаткового захисту споживачів природного газу, НКРЕКП на своєму засіданні 30 січня 2021 року переглянула тарифи на послуги розподілу природного газу для 13 операторів газорозподільних систем,” – йдеться у повідомленні.

Зокрема, тарифи були переглянуті для ПРАТ «Гадячгаз», АТ «Закарпатгаз», АТ «Івано-Франківськгаз», АТ «Лубнигаз», ПрАТ «Мелітопольгаз», АТ «Миколаївгаз», АТ «Полтавагаз», ПрАТ «Тернопільгаз», АТ «Тисменицягаз», ПрАТ «Уманьгаз», АТ «Харківгаз», АТ «Чернівцігаз», ТОВ «Газовик».

Відповідно до прийнятого рішення максимальний тариф на послуги розподілу природного газу становитиме 1,79 грн за 1 куб.м. на місяць без ПДВ.

Згідно із інформацією, оприлюдненою на офіційному сайті ПрАТ «Тернопільгаз», 16 грудня 2020 року НКРЕКП встановила для “Тернопільгазу” тариф на послуги з розподілу природного газу на 2021 рік у розмірі 2,17 грн за 1 м.куб на місяць (без урахування ПДВ). Ця постанова набрала чинності з 1 січня 2021 року.

Перейти до панелі інструментів