29.03.2024
Новини Оперативно

Від ускладнень ковіду помер колишній очільник УМВС Тернопільської області

Помер генерал-лейтенант міліції, колишній керівник Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) УМВСУ у Тернопільській області, ексначальник Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, ексзаступник начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Василь Пісний.

За даними джерел Львівського порталу, Василь Пісний помер від наслідків перенесеного коронавірусу. За його життя медики боролися декілька місяців.

Василь Пісний народився 2 січня 1963 року в селі Лопушанах Зборівського району Тернопільської області, вказано у Вікіпедії

  • в 1989 році отримав диплом Львівського сільськогосподарського інституту (спеціальність: «Інженер-механік»)
  • з 1990 по 1995 рік навчався в Львівському державному університеті імені Івана Франка (спеціальність: «Правознавство», кваліфікація: «Юрист»).
  • з листопада 2004 року — начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) УМВСУ у Тернопільській області.
  • у березні 2005-го обійняв посаду начальника УМВС в Тернопільській області.
  • з 2007 року очолив Управління з розслідування особливо важливих справ Державної податкової адміністрації західного регіону.
  • в 2010 році був обраний депутатом Львівської обласної ради VI скликання (від «Фронту змін»). Керував комісією з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем.
  • у квітні 2013 року — березні 2014-го обіймав посаду першого заступника голови Львівської обласної ради.
  • з 4 березня 2014 по 4 січня 2015 року очолював Департамент по боротьбі з економічною злочинністю МВС України; призначення супроводжувалось акціями протесту у Львові.
  • з 1 вересня 2015 року призначений на посаду заступника начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.
  • 03 червня 2019 року звільнений з посади заступника начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Заданими видання “Діло“, Василь Пісний проживав у передмісті Львова, в Брюховичах.

“Його маєток важко не помітити, оскільки той розміром вражає і знаходиться одразу при дорозі. З дружиною Ольгою Василь Михайлович офіційно були розлучені, проте вели спільний побут. Їхня донька, Наталія, також мешкає у Брюховичах, її помешкання також скромністю не вирізняється. Її чоловік – митник. Родині Василя Пісного належить комерційна нерухомість у центрі Львова та готель “Наталія18”, – йдеться в матеріалі “Діла”.

 

Перейти до панелі інструментів