19.03.2024
Новини Соціальні проблеми

Тернопільських заробітчан просять допомогти знайти зниклого у Польщі чоловіка 

У Польщі зник 43-річний житель Волинської області Сергій Ковш. На зв’язок з рідними чоловік востаннє виходив ще пів року тому – у липні минулого року. Відтоді жодної звістки про нього немає. Відомо, що він працював неподалік Варшави із заробітчанами з Тернопільщини. Його мама просить допомогти у пошуках. 

Жінка закликає усіх максимально розповсюдити інформацію про розшук її сина, можливо, його впізнають ті, з ким він працював. 

Сергій Ковш родом із смт. Цумань Ківерцівського району Волинської області.  На заробітки до Польщі поїхав 3 лютого 2020 року, розповіла виданню Терміново його мама Ніна Ковш. Зв’язок з сином обірвався 6 липня минулого року. 

– Він працював на фірмі у с. Станіславово, що за 20 км від Варшави, з хлопцями з Тернопільщини. Звідки вони – не знаю, зв’язку з ними не маю, – каже жінка. – Може вони щось знають про мого сина, дуже прошу повідомити. 

Ніні Ковш вже стало відомо, що сина обікрали і він втратив телефон, документи і всі речі. 

 – Після того, як я розмістила повідомлення про розшук Сергія у соцмережі Фейсбук, до мене зателефонував чоловік, який впізнав його на фото, – говорить мати зниклого. – Він розповів, що бачив його у жовтні минулого року у місті Варта за 60 км від Варшави. Там він працював на яблуках. Він був без документів, розповідав, що всі речі, в тому числі телефон, вкрали. Роботодавець порадив йому йти в поліцію. Більше про нього нічого невідомо. 

На заробітки до Польщі Сергій Ковш минулого року поїхав вперше. На проблеми з роботою не скаржився. 

– Я просила його, щоб їхав додому, запитувала може грошей не має, то ми б тут заплатили перевізнику, – пригадує мама. – Проте він казав, що гроші має і навіть обіцяв мені переслати. 

Про зникнення безвісти сина Ніша Ковш повідомила поліцію, яка передала звернення в Польщу, де його його оголосили в розшук. Та наразі жодних новин про чоловіка немає. Якщо у вас є інформація про Серія Ковша, мама просить телефонувати їй за номером: 096-806-66-43.

Нагадаємо, українські заробітчани, в тому числі і з Тернопільщини, не вперше зникають безвісти за кордоном. Так, нещодавно рідні оголосили в розшук родича, який поїхав до Польщі на заробітки і пропав безвісти.

Іван Сорока – уродженець с. Стриганці Бережанського району. Зв’язок з чоловіком обірвався 25 грудня 2020 року. Попередньо відомо, що на той момент він перебував на автовокзалі у Любліні – без грошей та документів.  Рідні та друзі просять відгукнутися усіх, хто бодай щось знає про перебування безвісти зниклого. Інформацію можна повідомити за номерами телефону: 097-101-33-42 Марія, +48518218556 або в поліцію Любліна.

А навесні минулого року 71-річний батько з Бучацького району розшукував сина, який за незрозумілих обставин зник у Італії. На щастя, чоловік знайшовся і вже через місяць приїхав додому та обійняв згорьованого батька. Як виявилося, заробітчанин поневірявся на вулицях Рима, опинившись без грошей та зв’язку. Свою історію згодом він розповів виданню Терміново. 

 

Перейти до панелі інструментів